ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
O Τσιρώνης βρήκε τον υπεύθυνο για την πετρελαιοκηλίδα: Άτιμη κοινωνία!

O Τσιρώνης βρήκε τον υπεύθυνο για την πετρελαιοκηλίδα: Άτιμη κοινωνία! Κύριο

15:37 - 14 Σεπ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ανέπτυξε μία νέα θεωρία για το... ποιος φταίει για τη διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ», που έχει προκαλέσει οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή αναφέροντας τα εξής: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

«Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση», ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.