ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για μπάνιο με τον Κουρουμπλή!

Για μπάνιο με τον Κουρουμπλή! Κύριο

09:23 - 15 Σεπ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Κι όμως το είπε. Σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ρωτήθηκε ποια είναι η οδηγία προς τους πολίτες για μπάνιο ή ψάρεμα στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

"Να πάνε για μπάνιο;", ρώτησε η δημοσιογράφος και ο υπουργός απάντησε με άνεση: «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Στη συνέχεια δέχθηκε ανάλογη ερώτηση και για τις ακτές του Αλίμου, του Παλαιού Φαλήρου και της Γλυφάδας, για να απαντήσει: «Σε ένα μήνα από τώρα, ήδη εδώ και δύο-τρεις μέρες έχουμε ζητήσει από το Ινστιτούτο Θαλάσσιου Περιβάλλοντος να ξεκινήσει τις μετρήσεις, γιατί τα έχουμε προβλέψει όλα. Στο τέλος του μήνα θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε και τότε θα με φωνάξετε και θα μου πείτε κ. Κουρουμπλή, αυτά είναι τα στοιχεία».

Πάντως, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, είπε πως ο κόσμος δεν πρέπει να πάει για μπάνιο και μάλιστα γνωστοποίησε πως το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει και σχετική οδηγία, για να προστατεύσει τους πολίτες.

Στον κ. Κουρουμπλή... απάντησαν και κάτοικοι της περιοχής του Πειραιά, οι οποίοι δηλώνουν πως είναι αδύνατον να μπει κάποιος για μπάνιο, καθώς, δυστυχώς η κατάσταση είναι απελπιστική.

"Ας έρθει ο υπουργός να βουτήξει κι εμείς θα ακολουθήσουμε", ήταν η απάντηση των κατοίκων, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.