ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τουρκική Ενωση Ξάνθης: Η τροπολογία αποσύρθηκε αλλά η καταδίκη από το ΕΔΑΔ παραμένει

Τουρκική Ενωση Ξάνθης: Η τροπολογία αποσύρθηκε αλλά η καταδίκη από το ΕΔΑΔ παραμένει Κύριο

11:55 - 20 Σεπ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Φοβούμενος, προφανώς, το πολιτικό κόστος, που θα είχε η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, από την μη ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για την αναγνώριση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κ.λ.π Σταύρος Κοντονής απέσυρε, άρον άρον την τροπολογία γιανα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος των δέκα ημερών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να επανακατατεθεί.

Με ενημέρωσε, δήλωσε ο Υπουργός, ο επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, Στέλιος Περράκης, ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συνεδρίαση αυτή, όμως, κύριε επί της Δικαιοσύνης υπουργέ, αφορούσε την εξέταση όλων των υποθέσεων μη εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από ορισμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.

Στην συνεδρίαση αυτή, κύριε επί της Δικαιοσύνης υπουργέ, υπήρχε κίνδυνος καταδίκης της χώρας, για το γεγονός ότι, επί εννέα χρόνια δεν έχει εφαρμόσει τελεσίδικη και καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ, στην υπόθεση Μπεκίρ Ούστα και άλλοι κατά Ελλάδος, με την οποία η Ελλάδα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ν’ αναγνωρίσει την Μουσουλμανική Ενωση Θράκης ως «Τουρκική».

Παρά, λοιπόν, την απόσυρση της τροπολογίας η καταδίκη της χώρας από το ΕΔΑΔ, για το συγκεκριμένο θέμα παραμένει και εντός 15νθημέρου, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Ελλάδα θα βρεθεί πάλι υπόλογη, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης( αρμόδιο όργανο για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΑΔ) κι’ αν δεν έχει ρυθμισθεί το θέμα, θα πρέπει να θεωρεί σίγουρη την καταδίκη και τα όσα θα την συνοδεύσουν.

Κι’ αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρέσβης σας στο Στρασβούργο και προκαλεί απορία, γιατί δεν σας το είπε, τουλάχιστον να σας προφυλάξει από ανέξοδους πανηγυρισμούς…

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.