ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ιατρική γνωμάτευση Ζουράρι για την αλλαγή φύλου

Η ιατρική γνωμάτευση Ζουράρι για την αλλαγή φύλου Κύριο

14:18 - 06 Οκτ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Την ιατρική βάση υπεράσπισης του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου εξήγησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στον Real FM είπε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και εξήγησε:
«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια»
Πάντως όταν ρωτήθηκε για το αν η Εκκλησία δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα, ο κ. Ζουράρις είπε: «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.