ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μα πόσο θαυμάζει ο Αλέξης τον Ντόναλντ;

Μα πόσο θαυμάζει ο Αλέξης τον Ντόναλντ; Κύριο

08:38 - 18 Οκτ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας το τερμάτισε στην Ουάσιγκτον. Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και κάπου εδώ, οι συνομιλητές του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι η πίστη τους στον ρεαλισμό του είναι αδιέξοδη.

Γελώντας αμήχανα όταν άκουσε την ερώτηση για το αν έχει αλλάξει γνώμη από τότε που έλεγε ότι ελπίζει «να μην μας βρει τέτοιο κακό» εν όψει της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ όλων των αλλών και αυτά:

«Διαπίστωσα από την συζήτηση με τον Πρόεδρο ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά πολλές φορές γίνεται για καλό» (!). Και λίγο αργότερα: «Μην ξεχνάτε ότι οι αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι μία από τη βασική αξία που διατρέχει την αμερικάνικη κουλτούρα και την αμερικάνικη παράδοση. Αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ ουσιαστική. Είμαι πολύ αισιόδοξος μετά από την συνάντηση που είχαμε σήμερα μαζί .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.