ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσακαλώτος και η ... φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο!

Ο Τσακαλώτος και η ... φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο! Κύριο

15:11 - 02 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η καλπάζουσα φαντασία του Ευκλείδη Τσακαλώτου πολλές φορές τον οδηγεί σε υπερβολές, οι οποίες πάντως μπορεί να έχουν και μία λογοτεχνική διάσταση...
Εχοντας μιλήσει κατά καιρούς για τον ΠΑΟΚ, την Μπαρτσελόνα, την Σκάρλετ Γιόχανσον και τόσα άλλα από το βήμα της Βουλής, αυτήν την φορά επέλεξε μία ομολογουμένως πρωτότυπη, όσο και παράτολμη μεταφορά προκειμένου να επιτεθεί στην ΝΔ.
Ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε μία αναφορά στο ζωικό βασίλειο, που θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένη από κάποιον μύθο του Αισώπου ή ακόμη και από κάποιο λογοτέχνημα όπως η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων (όπου ως γνωστόν τα παραισθησιογόνα παίζουν τον ρόλο τους).
Είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στην ΝΔ:
«Δεν έχετε κανένα αφήγημα. Για άλλη μια φορά ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - και όχι ως υπουργός – αλλά ως αριστερός που θέλω να πηγαίνω καλά σας ευχαριστώ για την καταστροφολογία. Βάλατε χαμηλά τον πήχη που ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο στα 25 πόδια και κρατώντας σακούλες από ψώνια στα lidl θα περνά από πάνω. Αυτό σημαίνει ότι όχι η σαρανταποδαρούσα αλλά μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη στρατηγική πηγαίνει καλά. Βάλατε πολλά αυγά στο καλάθι ότι θα πέσουμε δεν πέσαμε άρα πρέπει να σκεφτείτε θετικά».
Προφανώς, ακούγοντας κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να απαντήσεις...
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.