ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ντάισελμπλουμ; Τα αγγλικά του Κάζιμιρ δίνουν αβαντάζ στον Λεμέρ

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ντάισελμπλουμ; Τα αγγλικά του Κάζιμιρ δίνουν αβαντάζ στον Λεμέρ Κύριο

13:56 - 06 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup ξεκινά και επίσημα τη Δευτέρα, χωρίς για την ώρα να υπάρχει κάποια επίσημη υποψηφιότητα.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο Σλοβάκος Πέτερ Κάζιμιρ και ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ είναι οι δύο επικρατέστεροι για τη θέση, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Λουξεμβούργιου Πιερ Γκραμένια.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως ο Κάζιμιρ θα μπορούσε να είναι το φαβορί για τη θέση, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που εγείρουν ενστάσεις, λόγω του γεγονότος ότι ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ δεν χειρίζεται άπταιστα την αγγλική γλώσσα.

Για κάποιους λοιπόν η υποψηφιότητα Κάζιμιρ χάνει... πόντους μόνο και μόνο γι` αυτό το λόγο. Η θέση είναι πολύ σοβαρή, τονίζουν, για να υπάρχουν παρανοήσεις στις συνεντεύξεις Τύπου ή σε άλλες επίσημες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Τα "μέτρια" αγγλικά του Κάζιμιρ λοιπόν ίσως σταθούν το μεγάλο του εμπόδιο από το να είναι αυτός ο διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Μπρούνο Λεμέρ έχει τις... πλάτες του Εμανουέλ Μακρόν, που θέλει να κάνει "παιχνίδι" στην επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε ίσως να δούμε τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ στην προεδρία του Eurogroup.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.