ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα βαφτίσια Τσακαλώτου, ο ΠΑΟΚ και η Qualco

Τα βαφτίσια Τσακαλώτου, ο ΠΑΟΚ και η Qualco Κύριο

12:39 - 07 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Την έντονη αντίδραση του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση του ονόματός του με την εταιρία Qualco που μετά από διαγωνισμό ανέλαβε ως επικεφαλής κοινοπραξίας το έργο της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ.

«Σήμερα, ανακαλύφθηκε και η "οικογενειακή ευθύνη" για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο "ξάδελφος" δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις...» αναφέρουν στελέχη του Υπ. Οικονομικών αναφερόμενοι στο θέμα.

Με δόση χιούμορ μάλιστα παραδέχονται ευθύνη των ανάδοχου του κ. Τσακαλώτου για το ότι ο υπουργός έγινε οπαδός του ΠΑΟΚ «Αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ!» αναφέρουν τα στελέχη του Υπ. Οικ, και δηλώνουν …Απεταξάμην...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδελφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.  Πέραν της Qualco, στην κοινοπραξία μετέχουν επίσης οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions, KPMG, Qualco UK Kappa Research και η δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος.

Η εταιρεία Qualco δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, έχει παράσχει υποστήριξη σε 70 πελάτες σε 15 χώρες για την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου χρέους τους, τη βελτίωση του συστήματος εισπράξεων και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 07 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.