ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί έχουν τόσα νεύρα Τσακαλώτος - Βούτσης;

Γιατί έχουν τόσα νεύρα Τσακαλώτος - Βούτσης; Κύριο

16:30 - 07 Νοε 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Προς τι όλος αυτός ο εκνευρισμός; Αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έσπευσαν να επιτεθούν στο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για τις εκτιμήσεις του σε σχέση με το χρέος και τις προβολές για την περίοδο 2020-2026.

Κατά τα όσα αναφέρει η έκθεση, με βάση τα σημερινά δεδομένα στο χρονικό διάστημα αυτό, η επιβάρυνση από τόκους θα ανέλθει στα 84,3 δισ. ευρώ. 

Αντί να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του γραφείου ως επιχείρημα στην επικείμενη ( ; ) συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους, οι δύο κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν να επιτεθούν στον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής κ. Π. Λιαργκόβα και να τον... μαλώσουν. 

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα στοιχεία είναι λάθος, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Τι επικοινωνιακές εντυπώσεις και γιατί; 

Μήπως τελικά το success story του ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και έχουν αρχίσει να θολώνουν; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.