ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ν. Παππάς και η... διαστημική αγροτιά!

Ο Ν. Παππάς και η... διαστημική αγροτιά! Κύριο

14:31 - 08 Νοε 2017
Νένα Σώκου

Από Νένα Σώκου

Επειδή τα προβλήματα στην χώρα, την ήπειρο και τον πλανήτη έχουν λυθεί, ο Νίκος Παππάς παίρνει πλέον πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του ως υπουργού... Διαστημικής Πολιτικής. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στην σύνοδο των ευρωπαίων συναδέλφων του που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν. Και από εκεί έστειλε το μήνυμα: η ελληνική αγροτιά μπορεί να ελπίζει και να αναζητήσει τις νέες της προοπτικές στο διάστημα, στο υπερπέραν...
«Η ελληνική Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διαστημική νομοθεσία (!) και προχωρά στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο οποίος θα συντονίσει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Γεωργία Ακριβείας», είπε ο κ. Παππάς στην συνάντηση με τους συναδέλφους του, υπουργούς Διαστήματος. 
 
Όπως μας ενημερώνει βαρυσήμαντη ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, την Σύνοδο απασχόλησε το μέλλον του προγράμματος «Κοπέρνικος» το οποίο στηρίζεται σε μια «οικογένεια» ευρωπαϊκών δορυφόρων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών εφαρμογών που αφορούν –μεταξύ άλλων- στη γεωργία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στις μεταφορές και στον περιφερειακό σχεδιασμό.
 
Περιγράφοντας την διαστημική αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς είπε στους συναδέλφους του: «Σήμερα, στην Ελλάδα καλλιεργούνται 200.000 στρέμματα με την υποστήριξη υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας. Ήδη, δρομολογούμε τον τριπλασιασμό των εκτάσεων αυτών εντός του 2018. Η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του "Κοπέρνικου", μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.