ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί δεν έκανε η Δούρου μήνυση στην... κλιματική αλλαγή;

Γιατί δεν έκανε η Δούρου μήνυση στην... κλιματική αλλαγή; Κύριο

13:09 - 16 Νοε 2017
Νένα Σώκου

Από Νένα Σώκου

Η Ρένα Δούρου καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία στην Μάνδρα Αττικής, αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη φαίνεται πώς έχει ήδη βρει τον υπεύθυνο. Και δεν είναι άλλος από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και την κλιματική αλλαγή!
«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτή ήταν η επίσημη καταγραφή την ώρα που μιλούσε στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρόσθεσε: «Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει  η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».
Ακούγοντας αυτά ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης απάντησε οργισμένα στην κυρία Καφαντάρη: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα, ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο, όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.