ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Δεν θα πάμε σπίτι μας», ενημέρωσε ο Τσακαλώτος

«Δεν θα πάμε σπίτι μας», ενημέρωσε ο Τσακαλώτος Κύριο

16:32 - 20 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Πολύ συγκεχυμένα μας τα λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τελικά, μάλλον μία φράση που υποδηλώνει την αγωνία του, είναι το... απόσταγμα των όσων είπε στην Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

«Δεν είμαστε ευεργέτες, αλλά δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους και είναι καλύτερα από το να πάμε σπίτι μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: «Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας».   Πάντως, ξέχασε να πει ότι αυτό το αποφασίζουν άλλοι και όχι μόνη της κυβέρνηση. 

Μίλησε πάντως πάλι για την μεσαία τάξη και την υπερφορολόγησή της και στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε την επιλογή αυτή, διότι, όπως είπε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε τις μεσαίες τάξεις, «σε μια χώρα που έχει χάσει το 25% από το εισόδημά της, δεν έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση;». 

Αυτό που δεν είπε είναι ότι πριν το χάσει, η χώρα είχε αυξήσει τα προηγούμενα χρόνια κατά 25% το εισόδημά της και αυτό κυρίως προς όφελος της μεσαίας τάξης. 

«Μην μας λέτε ότι είχαμε στόχο την μεσαία τάξη. Τι θα κάνατε εσείς; Σωστά το κάναμε», είπε, ρωτώντας και απαντώντας ταυτόχρονα ο κ. Τσακλώτος και προσθέτοντας ότι είναι μια «ταξική πολιτική που βασίζεται όχι μόνο στους φτωχούς αλλά και σε ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης».

Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.