ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Έλληνας γκέι που διεκδικεί την ηγεσία των Γάλλων Σοσιαλιστών

Ο Έλληνας γκέι που διεκδικεί την ηγεσία των Γάλλων Σοσιαλιστών Κύριο

14:20 - 01 Δεκ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με την κρίση ταυτότητας να έχει πλήξει για τα καλά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ένας νέος πολιτικός, ελληνικής καταγωγής ανακοινώνει επισήμως ότι θα δικδικήσει την ηγεσία του.
Ο Λυκ Καρβουνάς  είναι 46 ετών, παιδί Ελλήνων, και όπως ήδη λέγεται, θέλει να γίνει ο Εμανουέλ Μακρόν του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αν και εφόσον τα καταφέρει να εκλεγεί, θα έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς το κόμμα έχει υποστεί συντριβή στις πρόσφατες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και στην πραγματικότητα αναζητεί μία πολιτική νεκρανάσταση.
Πλην όμως, ο Καρβουνάς έχει ήδη καταρρίψει πολλά ταμπού και έχει μία αξιοσημείωτη πορεία. 
Υπήρξε για χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ. Ο γαλλικός Τύπος περιγράφει τον Βαλς ως μέντορα του Καρβουνάς, ο οποίος όμως φρόντισε να πάρει αποστάσεις εγκαίρως.
Ο Καρβουνά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού. Τον Ιούλιο του 2015 έσπασε ένα ταμπού καθώς έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος γάλλος βουλευτής που παντρεύτηκε τον σύντροφό του. Η Liberation τον χαρακτηρίζει πρωτοπόρο και σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι τον είχε συναντήσει λίγο πριν από τον ιστορικό, για τη γαλλική πολιτική σκηνή, γάμο του: «Είχα σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτή η στιγμή ήταν απαγορευμένη, ότι δεν θα τη ζούσα ποτέ επειδή ήμουν ομοφυλόφιλος. Αλλά να! Ξανικά, μας μιλούν σαν όλους τους μελόνυμφους», είχε δηλώσει.
Η μητέρα του Καρβουνά, ο οποίος κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στην Ελλάδα, ήταν Ελληνίδα από την Αθήνα. Μετανάστευσε στη Γαλλία σε ηλικία 24 ετών αφού παντρεύτηκε τον Ιωσήφ Καρβουνά. Ο πατέρας του Καρβουνά γεννήθηκε στο Παρίσι στο 13ο διαμέρισμα από Έλληνες γονείς μετανάστες από τη Σμύρνη. 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.