ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Με... γερμανικές ευχές ο Τσαούσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Με... γερμανικές ευχές ο Τσαούσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ Κύριο

14:29 - 01 Δεκ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, συνάντησε το πρωί της Πέμπτης στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, τον Απόστολο Τσαούση, αθλητή κολύμβησης με πρόβλημα τετραπληγίας, λίγο προτού αυτός αναχωρήσει για το Μεξικό, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.
«Ευχόμαστε στον Απόστολο καλή επιτυχία στους Αγώνες του Μεξικού», δήλωσε ο Γενς Πλαίτνερ και στην σύντομη συνομιλία που είχε με τον Απόστολο τον συνεχάρη επειδή πρόσφατα (8/11) ορκίστηκε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μάλιστα με βαθμό 8,89!
Οι δύο τους μίλησαν για αθλητισμό και σπουδές. «Συγγνώμη έχω πολύ καιρό να μιλήσω γερμανικά», είπε ο Απόστολος Τσαούσης στον Γερμανό πρέσβη. «Μιλάς μία χαρά, σου εύχομαι καλή επιτυχία», απάντησε ο κ. Πλέτνερ.
Ο Απόστολος Τσαούσης ήταν μαθητής της B' Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, την εποχή που έπαθε το ατύχημα. Τον Ιούνιο του 2003, σε ηλικία 16 ετών, μερικές ημέρες πριν την έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων σε μια βουτιά που επιχείρησε στην παραλία της Βούλας προσέκρουσε με το κεφάλι στον πυθμένα της θάλασσας, με αποτέλεσμα  να προκληθεί τετραπληγία (αναπηρία σε ποσοστό 90%), πλήρης απώλεια της κινητικότητας των κάτω άκρων του, καθώς και να επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό η κινητικότητα των άνω άκρων του.
«Η οικονομική κρίση περιόρισε  τον προϋπολογισμό για την συμμετοχή της εθνικής παραολυμπιακής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού. Ετσι ήταν αυστηρότερα τα όρια συμμετοχής, μέχρι την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και εγώ ήμουν όγδοος. Ετσι θα έπρεπε, εάν ήθελα να συμμετάσχω, να ταξιδέψω με δικά μου έξοδα. Απευθύνθηκα  με επιστολή μου στον  σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον σύλλογο Αποφοίτων, τον σύλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας μέσω της πρεσβείας, μου επιτρέπουν να ταξιδέψω», είπε ο Απόστολος Τσαούσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής, Κώστας Γαλάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Τμήματος, Νίκος Αθανασίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Βίκυ Αθανάσογλου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Μάρτιν Σίλερ, η διευθύντρια της Σχολής, Ανέτε Μπρούνκε Κούλικ και τα μέλη του ΔΣ Ρίχαρντ Επστάιν και Λατίφα Πέτερς. 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.