ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τον καημένο τον Μουζάλα, πήγαινε και για …Επίτροπος!

Τον καημένο τον Μουζάλα, πήγαινε και για …Επίτροπος! Κύριο

15:16 - 19 Δεκ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Δριμύ κατηγορώ, προσωπικά κατά του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα αλλά και κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο φλέγον θέμα του μεταναστευτικού, εξαπέλυσε από το Στρασβούργο η Βελγίδα βουλευτής των Σοσιαλιστών και επικεφαλής της Επιτροπής για τους πρόσφυγες, της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Petra De Sutter.

Χαρακτηρίζοντας την χθεσινή Διεθνή Ημέρα Μετανάστευσης ως την πιο άθλια ημέρα για την Ευρώπη, η Βελγίδα βουλευτής επικεντρώνει τα «πυρά» της στην Ελλάδα και ειδικά στους  προσφυγικούς καταυλισμούς στη Μόρια στην Λέσβο και στα άλλα ελληνικά νησιά, αναφέροντας πως αποτελούν πλέον φυλακές, χωρίς καμία ασφάλεια, υγιεινή και ιατρική βοήθεια, έχουν εξελιχθεί σε ζώνες πολέμου και διεκδικούν τα πρωτεία «στη λίστα των χειρότερων συνθηκών υποδοχής προσφύγων, για οποιοδήποτε πρόσωπο διέφυγε από τον πόλεμο».

"Οι συνθήκες υποδοχής στα ελληνικά νησιά δεν είναι ανθρώπινες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα αυτής της κρίσης πριν από τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε περισσότερους θανάτους και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τα αίτια", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Σύμφωνα με την κ. De Sutter, η τρέχουσα πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για τα νησιά "δεν προχωρεί καθόλου σε σύγκριση με τις προόδους που σημειώθηκαν στην ελληνική ενδοχώρα, ιδιαίτερα από τότε που η ad hoc επιτροπή του Προεδρείου της Συνέλευσης επισκέφθηκε τη χώρα τον Μάιο του 2016.

Ο Έλληνας υπουργός μετανάστευσης Ιωάννης Μουζάλας προσπαθεί να πραγματοποιήσει ρυθμίσεις τελευταίας στιγμής, ενοικιάζοντας ξενοδοχεία στη Λέσβο και στέλνοντας πλοία από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά για την υποδοχή 3.000 προσφύγων, επειδή πέθαναν πέντε πρόσφυγες στη Μόρια τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Βελγίδα βουλευτής εκτιμά ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα δεν θα σταματήσουν και εκφράζει την ελπίδα ότι, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την υποστήριξη των άλλων χωρών της ΕΕ αλλά διαπιστώνει, όμως, ήταν μια ψευδαίσθηση πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και οδήγησε σε μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να φτάνουν, αλλά η Ευρώπη τους αγνοεί γιατί είναι κρυμμένοι και εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά ", κατέληξε.

 Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 19 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.