ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για ποιο θέμα συμφώνησαν «100%» Φίλης - Βενιζέλος;

Για ποιο θέμα συμφώνησαν «100%» Φίλης - Βενιζέλος; Κύριο

15:46 - 10 Ιαν 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Κι όμως, συμβαίνουν και αυτά! Πόσο πιθανό θα θεωρούσε κανείς πριν από λίγο καιρό να υπάρξει και να δηλωθεί ευθαρσώς μία σύμπτωση απόψεων του Νίκου Φίλη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο; Και μάλιστα απόλυτη...

Η απρόσμενη αυτή σύγκλιση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Σαρία.

 Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσήλθε και κατέθεσε τροπολογία, με την οποία ζητούσε να ελέγχονται τα όρια δικαιοδοσίας του Μουφτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο της περιφέρειας όπου είναι η έδρα του. Και ο Ν. Φίλης συμφώνησε πλήρως με την τροπολογία, δηλώνοντας: «Συμφωνώ για πρώτη φορά 100% μαζί του», ενώ πρόσθεσε και ότι κάτι ανάλογο είχε πει και ο ίδιος στην επιτροπή όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο. Μάλιστα παρακάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, «να λάβει υπόψιν την τροπολογία Βενιζέλου».

Επί της ουσίας, η συμφωνία Φίλη - Βενιζέλου συνοψίζεται στα εξής: όταν διαφωνούν τα διάδικα μέρη της μουσουλμανικής κοινότητας με την απόφαση του Μουφτή, να μπορούν να προσφύγουν στα κοσμικά δικαστήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.