ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Fake news η αγορά του ελληνικού νησιού από τον Μέσι;

Fake news η αγορά του ελληνικού νησιού από τον Μέσι; Κύριο

15:00 - 11 Ιαν 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

«Ο Μέσι αγοράζει ελληνικό νησί στο Ιόνιο». Η είδηση έπαιξε σε πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν μάλιστα και «επίσημη» ανακοίνωση από το ιταλικό μεσιτικό γραφείο Proto Group Ltd, στην οποία αναφερόταν: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής Λέο Μέσι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, το νησί Σοφία. Ο Λέο Μέσι είναι ήδη πελάτης μας, έχοντας αγοράσει μέσω ημών ένα υπέροχο ρετιρέ στο Παρίσι».

Πλην όμως, το συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο, είναι που γεννά ερωτήματα για το κατά πόσον πρόκειται για είδηση ή απλώς για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Ο μεσίτης Αλεσάντρο Πρότο είναι ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας στην Ιταλία. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι σκοπίμως και αποκλειστικά για αυτοπροβολή εμφάνιζε πολλά celebrities να έχουν κάνει αγορές ακινήτων μέσω του γραφείου του.

Χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μέσα ενημέρωσης με διάφορες απίστευτες ανακοινώσεις επιτυχημένων αγοραπωλησιών. Στην χώρα του έχει φτάσει να χαρακτηρίζεται ψευδό-μεσίτης, ο οποίος έχει «αγοράσει» διάφορα νησιά για πολλούς, χωρίς όμως οι πελάτες του να γνωρίζουν το παραμικρό!

Δεν αποκλείεται συνεπώς η αγορά του νησιού από τον άσο της Μπαρτσελόνα να είναι απλώς fake news. Υπάρχει όμως και μια μικρή (;)  περίπτωση όντως ο Μέσι να αποφάσισε να χτίσει το καταφύγιό του κοντά στην Ιθάκη… Θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.