ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η διαχρονική σχέση του Γερούν με τα ούζα

Η διαχρονική σχέση του Γερούν με τα ούζα Κύριο

17:33 - 13 Ιαν 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποχωρώντας από την προεδρία του Eurogroup δήλωσε πως θα γιορτάσει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, πίνοντας ένα μπουκάλι ούζο που του χάρισε ένας Έλληνας φίλος του.

«Ένας Έλληνας φίλος, μου χάρισε ένα μπουκάλι ούζο, πριν από λίγο καιρό. Αυτό το μπουκάλι βρίσκεται στο γραφείο μου. Είναι κλειστό. Τον Αύγουστο, τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει», είπε ο Ντάισελμπλουμ σε ομιλία του στο LSE.

Η συγκεκριμένη "χαριτωμένη" αναφορά του πρώην πια Προέδρου του Eurogroup ξύπνησε, ωστόσο, άσχημες μνήμες. Τον Μάρτιο του 2017 ο Ντάισελμπλουμ είχε κατηγορήσει τις χώρες του νότου πως "δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια". Τότε είχε βρεθεί υπόλογος και είχε αναγκαστεί να ανασκευάσει.

Παράλληλα με αυτή τη δήλωση και ενόψει των εκλογών στην Ολλανδία είχε δώσει... τροφή στον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς να ξεσαλώσει και να εκφράσει την άποψη ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματά τους σε σουβλάκι και ούζα και στη συνέχεια να ζητούν κοινωνικά επιδόματα».

Δικαίωμα του Ντάισελμπλουμ να νιώθει απελευθερωμένος τώρα που αποχώρησε από το Eurogroup και να κάνει πιο... χαλαρές δηλώσεις, αλλά ιδιαίτερα με το ούζο θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, καθώς μας θυμίζει ορισμένες από τις πιο αποτυχημένες τοποθετήσεις του, που προφανώς και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 13 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.