ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κοντονής το «τερμάτισε» με τους πλειστηριασμούς

Ο Κοντονής το «τερμάτισε» με τους πλειστηριασμούς Κύριο

16:32 - 15 Ιαν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Και τι δεν έχει πει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τους τελευταίους μήνες. Από την επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τον Κουφοντίνα και τις επιθέσεις του στους δικαστές, έως τα όσα είπε για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς και το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα, πολλές από τις δηλώσεις του θα μείνουν στα κοινοβουλευτικά και πολιτικά χρονικά.

 

Σε μία νέα έμπνευσή του, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Ζάκυνθο είπε κάτι αμίμητο. Αναφερόμενος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως «αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος έπρεπε εδώ και 30 χρόνια να είχαμε εφαρμόσει το μέτρο και τώρα όλα γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια».

 

Σοβαρά το εννοούσε άραγε; Δεν ίσχυε αυτό όταν έλεγε, μόλις πριν από τρία χρόνια, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;»

Όπως το πάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα έλθουν στα λόγια του Γιάννη Στουρνάρα, που είχε πει το 2013 από την θέση του υπουργού Οικονομικών: το Μνημόνιο, παρ’ όλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς, για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι».

 

Τότε βέβαια ούρλιαζαν οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά όπου να ΄ναι σε αυτήν την γραμμή θα καταλήξουν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.