ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί επιμένει ο Θεοδωράκης στην κλήρωση των συνέδρων;

Γιατί επιμένει ο Θεοδωράκης στην κλήρωση των συνέδρων; Κύριο

15:43 - 26 Ιαν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στην σκιά του Σκοπιανού και των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Φυσικά και θα συζητηθούν εκεί οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα, όμως άλλα είναι που πρέπει να λυθούν εν όψει συνεδρίου. Και ένα από τα βασικά είναι η σύνθεσή του και ο τρόπος εκλογής των συνέδρων.

 

Η Φώφη θέλει τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο εκλογής (που στο ΠΑΣΟΚ τον γνωρίζουν καλά εδώ και δεκαετίες…), όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει προτείνει την κλήρωση, προκειμένου να αποφευχθεί ένα συνέδριο μηχανισμών.

Το θέμα είναι ότι ο Σταύρος θα επιμείνει σε αυτό. Και το ερώτημα, τι θα γίνει αν δεν ληφθεί υπόψη η επιμονή του;

Σε συνέντευξή του στο iefimerida λέει σχετικά: «Η κλήρωση είναι μια σύγχρονη εκδοχή της συμμετοχής. Είναι ένα δίκαιο σύστημα, αντιπροσωπευτικό που αναγνωρίζει ότι όλοι οι πολίτες – στην περίπτωση μας όλα τα μέλη- έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως αν είναι αρεστοί στην ηγεσία ή μετέχουν σε κάποιο μηχανισμό. Οι Αρχαίοι Έλληνες έχουν υμνηθεί γι΄αυτή την επιλογή. Ο Μακρόν με κλήρωση συγκρότησε το συνέδριο του αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου το είχε περάσει στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρόλαβε να το εφαρμόσει».

 

Και όταν ερωτάται αν θα επιμείνει, λέει:

 

«Ναι θα επιμείνω. Ειδικά σε ένα Κίνημα που τα μέλη του προέρχονται από διαφορετικά κόμματα η κλήρωση θα αποτρέψει να στήσει ο καθένας το δικό του μαγαζάκι. Τα μέλη του Κινήματος δεν γνωρίζονται ακόμη μεταξύ τους. Πως θα επιλέξουν λοιπόν τον καλύτερο; Ο καθένας θα ψηφίσει τον εκπρόσωπο του κόμματος του και έτσι θα αναπαραχθούν τα στεγανά. Ένα άλλο καλό με την κλήρωση είναι ότι μπορούν να εκπροσωπηθούν με καθαρό τρόπο οι γυναίκες, οι νέοι και όλοι αυτοί που δεν μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες».

 

Μήπως έχουμε απρόσμενες εξελίξεις κάποια στιγμή, με βάση αυτά που λέει ο Σταύρος;

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 26 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.