ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι παράξενες ελλείψεις από τον φάκελο της Novartis

Άγγελος Κωβαίος

Άγγελος Κωβαίος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


15:48 | 09 Φεβ 2018 Ανεμοδείκτης

Οι παράξενες ελλείψεις από τον φάκελο της Novartis

Κρίσιμες και περίεργες παραλείψεις εγγράφων από την δικογραφία της Novartis, η οποία διαβιβάστηκε στην Βουλή, διαπιστώνονται από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

 

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»

« Μία συζήτηση με ενδιαφέρον για το Μακεδονικό «Ηγέτης διεθνούς κύρους, αλλά...» »
Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.