ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το (δήθεν) colpo grosso του Μαξίμου με τις παραγραφές στην υπόθεση Novartis

Το (δήθεν) colpo grosso του Μαξίμου με τις παραγραφές στην υπόθεση Novartis Κύριο

14:57 - 12 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι απλοϊκή μέθοδος, αλλά παλαιά και δοκιμασμένη. Με λίγα λόγια, σημασία δεν έχει τι προβλέπουν οι νόμοι και τι αποδεικνύεται, αλλά το να μείνει η ρετσινιά στους πολιτικούς αντιπάλους.

 

Αυτή είναι η επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis. Γνωρίζοντας ότι τα αδικήματα τα οποία θα διερευνήσει η προανακριτική έχουν παραγραφεί, ποντάρουν ακριβώς σε αυτήν την εκκρεμότητα.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η επίκληση της παραγραφής είναι μία «ενδιαφέρουσα υπερασπιστική γραμμή που δεν βοηθάει μάλλον καθόλου τους εμπλεκόμενους. Όποιος αντί να μιλάει για διερεύνηση αλήθειας αλλά μιλά για παραγραφή βάσει ενός κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν κάνει παρά να κραυγάζει ενοχή ή συγκάλυψη». Λησμονεί όμως ο κ. Τσίπρας μία θεμελιώδη αρχή. Αυτό που πρέπει να αποδειχθεί είναι η ενοχή, όχι η αθωότητα του κατηγορουμένου ή εμπλεκομένου.

Αυτή λοιπόν θα είναι η συνέχεια, όπως όλα δείχνουν. Μία ενδεχόμενη διαπίστωση της παραγραφής από την προανακριτική επιτροπή, θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίσει ενόχους επ’ αόριστον τους εμπλεκομένους και έτσι να πορευτεί προς τις εκλογές.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.