ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κούλογλου «καρφώνει» Στουρνάρα στην ΕΚΤ!!!

Κούλογλου «καρφώνει» Στουρνάρα στην ΕΚΤ!!! Κύριο

10:45 - 20 Φεβ 2018
panayiotis

Από panayiotis

Παρά την επικρατούσα ρευστότητα, γύρω από την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα και παρά το ότι ούτε η Βουλή αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη έχουν αποφανθεί περί του χαρακτηρισμού της ως «σκανδάλου διαφθοράς», ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Στέλιος Κούλογλου ανέλαβε το χρέος να «καρφώσει» τον διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με ερώτηση του προς την ΕΚΤ, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας για την Novartis, που έχουν γίνει φεϊγ-βολάν από τον φιλοκυβερνητικό τύπο αλλά και καταθέσεις (sic) προστατευόμενου μάρτυρα, ρωτάει αν είναι ενήμερη για τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και απαιτεί να μάθει τι σκοπεύει να κάνει η ΕΚΤ για να διαφυλάξει το κύρος της, από τον «κακό» έλληνα τραπεζίτη.

Η στερούμενη σοβαρότητας ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου, αναμένεται να προκαλέσει-αν όχι τον γέλωτα- τουλάχιστον την έντονη αντίδραση του Μάριο Ντράγκι που, για πρώτη φορά, καλείται ν’ απολογηθεί για το τι θα κάνει, με τον κεντρικό τραπεζίτη μιας χώρας-μέλους της ΕΕ, που θεωρείται κατηγορούμενος με έωλες κατηγορίες τις οποίες, σημειωτέο, έχει απορρίψει δημόσια ως αβάσιμες, από την κυβέρνηση αυτής της χώρας και τους ευρωβουλευτές της.

Στην ερώτηση του ο Στέλιος Κούλογλου, που στερείται ακόμη της ασυλίας του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει:

Θέμα: Σκάνδαλο Novartis και Στουρνάρας

Τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης διαπιστώνουν εκτεταμένες πρακτικές πρακτικές διαφθοράς από την Novartis στην Ελλάδα, με δωροδοκίες ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ και άμεση εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Στουρνάρας, Υπουργός κατά την επίμαχη περίοδο και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα «Σε δύο περιπτώσεις τουλάχιστον, πριν συναντηθεί ο Φρουζής (Αντιπρόεδρος της NOVARTIS), με τον κ. Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα, γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα ποσό τουλάχιστον 1εκ ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω MINDWORK (εταιρία που ελέγχεται από τη σύζυγό του)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως Υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο, ο κ. Στουρνάρας είχε επιβάλλει μέτρα δρακόντειας λιτότητας στους Έλληνες πολίτες.

Ερωτάται η ΕΚΤ:

Είναι ενήμερη για τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;

Τι σκοπεύει να κάνει για να διαφυλάξει το κύρος της;

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.