ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Iron Maiden, το Σκοπιανό και ο Μέγας Αλέξανδρος

Οι Iron Maiden, το Σκοπιανό και ο Μέγας Αλέξανδρος Κύριο

07:05 - 08 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Οι Iron Maiden, πολλά χρόνια πριν αρχίσουν να διεκδικούν οι Σκοπιανοί την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχαν γράψει ένα ιστορικό τραγούδι. Το 1986, συγκεκριμένα κυκλοφόρησαν το τραγούδι Alexander the Great, που επανέρχεται τώρα στη δημοσιότητα, λόγω μίας «γκάφας».

Την γκάφα έκανε ο ο Βραζιλιάνος καρτουνίστας, Βαλ Αντράντε, που έγινε διάσημος από τα μοναδικά καρτούν που βασίζονται στα τραγούδια των Iron Maiden.

Πρόσφατα λοιπόν ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube ένα βίντεο για τη σειρά «The Tales of The Iron Maiden». Στο βίντεο αυτό, παρουσιάζεται και η καρτούν εκδοχή του τραγουδιού «Alexander The Great».

Μόνο που στο βίντεο διακρίνεται ο Μέγας Αλέξανδρος να κρατά τη σημαία των Σκοπίων στα χέρια του. Πολλοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν το λάθος και το επισήμαναν στον καλλιτέχνη, μέσω σχολίων κάτω από το βίντεο.

Ο Βαλ Αντράντε τα είδε και διόρθωσε το λάθος. Δημοσίευσε εκ νέου το διορθωμένο πλέον βίντεο και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από όλους για το λάθος του και ιδιαίτερα από τον ελληνικό λαό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.