ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κύπριοι δημοσιογράφοι ανακρίνονται ως ύποπτοι συνωμοσίας!

Κύπριοι δημοσιογράφοι ανακρίνονται ως ύποπτοι συνωμοσίας! Κύριο

19:04 - 20 Μαρ 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί ερώτηση, που κατέθεσαν στην Κομισιόν, όλοι οι κύπριοι ευρωβουλευτές, στην οποία υποστηρίζουν ότι δημοσιογράφοι καλούνται από τις αστυνομικές αρχές Κύπρου για ανάκριση, ως ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος.

Επικαλούμενοι ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, οι ευρωβουλευτές ερωτούν την Κομισιόν αν γνωρίζει τα εν λόγω γεγονότα και να θεωρεί πως ενδέχεται να δημιουργούνται προβλήματα στην ελευθεροτυπία και στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στην Κύπρο εξ’ αυτού του γεγονότος.

Με δεδομένο ότι, ως είθισται, η απάντηση της Κομισιόν θ’ αργήσει να δοθεί, δημιουργείται το ερώτημα γιατί οι κύπριοι ευρωβουλευτές δεν έκαναν μία δημόσια καταγγελία για το σοβαρό αυτό θέμα ή δεν απευθύνθηκαν προς την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Ακολουθεί αντίγραφο της ερώτησης των Νεοκλή Συλικιώτη, Λευτέρη Χριστοφόρου, Τάκη Χατζηγεωργίου, Δημήτρη Παπαδάκη, Ελένης Θεοχάρους και Κώστα Μαυρίδη, με θέμα «Ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στην Κύπρο»:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, δημοσιογράφοι καλούνται από τις αστυνομικές αρχές της Κύπρου για ανάκριση ως ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος.

Είναι εις γνώση της Κομισιόν τα εν λόγω γεγονότα;

Θεωρεί η Κομισιόν πως ενδέχεται να δημιουργούνται προβλήματα στην ελευθεροτυπία και στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στην Κύπρο;»

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.