ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ: Σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Βουλή

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ: Σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Βουλή Κύριο

13:52 - 23 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε νέα εποχή μπαίνει πλέον το ελληνικό κοινοβούλιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, γιατί κατά τα λοιπά κινδυνεύει να γυρίσει στα μέσα του προηγούμενου αιώνα...

 

Εδώ και μερικές ημέρες και με καθυστέρηση πολλών ετών, εγκαινιάστηκε το σύστημα ηλεκτρινικής ψηφοφορίας, το οποίο συντομεύει κατά πολύ τον χρόνο και πιθανώς να αλλάξει πολλά στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Οι βουλευτές μπορούν πλέον να ψηφίζουν από τα έδρανά τους και όπως φάνηκε στην πρεμιέρα, όπου διεξήχθη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών, όλη διαδικασία διαρκεί περί τα 10 λεπτά το πολύ.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης της Βουλής και στην οθόνη του συστήματος που κάθε βουλευτής έχει στο έδρανό του.
Η πρώτη ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και όλοι οι βουλευτές, κατόπιν πρότασης της Λιάνας Κανέλλη, χειροκρότησαν τους εργαζομένους στις τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής για την εγκατάσταση του συστήματος.

Προφανώς και οι ίδιοι ου βουλευτές έχουν πλέον βαρεθεί τις μεταμεσονύχτιες ψηφοφορίες, τις αναγνώσεις ονομαστικών καταλόγων και όλο το σχετικό κοινοβουλευτικό φλκλόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.