ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η… ευχή του Τσίπρα για την Gorna Makedonija

Η… ευχή του Τσίπρα για την Gorna Makedonija Κύριο

20:56 - 23 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε ερώτηση από μία δημοσιογράφο που είπε ότι εκπροσωπεί το «Ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μακεδονίας».

Ο Πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η δημοσιογράφους χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» ευχήθηκε στη Σκοπιανή δημοσιογράφο σε λίγους μήνες αν εκπροσωπεί την… «Gorna Makedonija», δηλαδή την Άνω Μακεδονία.

Και ακόμα πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Αυτό που συνέβη έχει αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στη συνέχεια, πάντως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλησε να διευκρινίσει πως τυχαία ανέφερε τη συγκεκριμένη ονομασία και πως δεν προκρίνει κάποια συγκεκριμένη λύση, καθώς αυτή θα αποφασιστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. «Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.