ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Μαρτυριάρης» ο Λεβέντης για το Σκοπιανό-Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

«Μαρτυριάρης» ο Λεβέντης για το Σκοπιανό-Διαψεύδει το ΥΠΕΞ Κύριο

15:03 - 04 Απρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, που δεν αποκάλυψαν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους με τον Νίκο Κοτζιά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Σκοπιανό, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ομιλητικός σχετικά με το τι του μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, είπε ότι μετά τη συνομιλία του με τον Νίκο Κοτζιά εκτιμά πως υπάρχει μία κατ' αρχήν συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και προέβλεψε ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού.

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση».

Πηγές του ΥΠΕΞ διαψεύδουν τα παραπάνω και χαρακτηρίζουν ως ανακριβείς τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 05 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.