ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Το Σάββατο οι σημαίες ήταν στη θέση τους» (vid)

«Το Σάββατο οι σημαίες ήταν στη θέση τους» (vid) Κύριο

09:24 - 17 Απρ 2018
Νένα Σώκου

Από Νένα Σώκου

Την ξαφνική απόφαση να υψώσουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες, στη μνήμη του σμηναγού Μπαλταδώρου, περιγράφει ένας από τους νεαρούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, που εξελίσσεται σε νέο δύσκολο επεισόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς ανάφερε ότι το Σάββατο ήταν στη θέση τους οι σημαίες και στα πέντε νησιά.  Όπως είπε, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα πέντε νησιά, δεν είχαν πέσει».

Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε, οι τρεις νεαροί πήραν ξαφνικά την απόφασή τους την ώρα που έπιναν καφέ. Τόνισε ότι όλα όσα έκαναν, έγιναν προς τιμήν του σμηναγού Μπαλταδώρου.

«Ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα» είπε ο Χ.Τσαγαλάς προσθέτοντας ότι «ρίξαμε στεφάνι στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».

Ο νεαρός είπε, ακόμα, ότι «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» και τόνισε πως «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 17 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.