ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τέτοια προσβολή δεν θα περίμενε ποτέ ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός...

Τέτοια προσβολή δεν θα περίμενε ποτέ ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός... Κύριο

12:27 - 08 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

O tempora o mores, θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος, όμως αυτό δεν θα αρκούσε για να κατευνάσει την οργή του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε εξ αιτίας της έκπληξης που του επιφύλαξε ο ομόλογός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά το επίσημο δείπνο που του παρέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ο Αμπε σίγουρα δεν θα μπορούσε να έχει φανταστεί τέτοια προσβολή, όταν αντίκρισε το επιδόρπιο μετά το τέλος του δείπνου να προσφέρεται μέσα σε ένα... παπούτσι!


Την φαεινή ιδέα είχε ο διάσημος Ισραηλινός σεφ Μόσε Σέγκεβ, ο οποίος αποφάσισε να προσφέρει σοκολατάκια, μέσα σε ένα υπόδημα. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ περιφρονείται εν γένει στην Ιαπωνία και πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ένας Ιάπωνας (ίσως και κανείς άλλος...) ένα παπούτσι στο τραπέζι του.

 

Για «ανόητη και αναίσθητη επιλογή», μίλησε στην εφημερίδα Yediot Aharonot υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».

 

Ιάπωνες διπλωμάτες δε δεν δίστασαν να δηλώσουν απερίφραστα: «Αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.