ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το σκέφτεται ο Γερουλάνος για την δημαρχία;

Το σκέφτεται ο Γερουλάνος για την δημαρχία; Κύριο

09:58 - 24 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας ρωτήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος στην συνένετυξη που έδωσε στο thecaller.gr. Η απάντηση που έδωσε ήταν αρνητική. Με κάποιους όμως αστερίσκους.

 

Είπε σχετικά: «Πιστεύω ότι, ειδικά στους μεγάλους δήμους της χώρας, η δημαρχία δεν είναι μια απλή διαχείριση καθημερινότητας αλλά πολιτική θέση που κατευθύνει το αξιακό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δημαρχία της Αθήνας είναι τεράστια πολιτική τιμή και ευθύνη. Όμως, η συγκυρία για μένα δεν είναι σωστή. Ο χώρος μου, ο λεγόμενος χώρος της “κεντροαριστεράς”, παλεύει σήμερα με ισχυρούς δαίμονες και αυτοί αφορούν την ταυτότητά του, την πολιτική του πορεία και τη σχέση του με την κοινωνία. Αυτή είναι η δουλειά στην οποία έχω αφιερωθεί και αυτή θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ».

 

 

Ως προς το αν θα είναι δε υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε αφήνοντας αρκετές αιχμές. 

«Καταρχάς δεν είναι στο χέρι μου», δήλωσε και προσέθεσε: «Δικαίωμα και υποχρέωση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι να καθορίσει τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων για τις επόμενες εκλογές. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους κριτήρια έχουν στο μυαλό τους σήμερα, αλλά σίγουρα ένας παράγοντας είναι η επόμενη μέρα, όπου το ΚΙΝΑΛ θα αντιμετωπίσει ισχυρές δυνάμεις αποσυσπείρωσης και διάλυσης. Αντέχει η κοινοβουλευτική τους ομάδα φωνές που μιλούν για τις αξίες και τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ; Που θέτουν ως κριτήριο κάθε συνεργασίας ένα πρόγραμμα απελευθέρωσης του Έλληνα από τα σημερινά δεινά που αντιμετωπίζει; Που πιστεύουν ότι για να έχουμε πραγματική δημοκρατία αλλά και δυνατή οικονομία πρέπει να “διαλύσουμε” το κεντρικό πολιτικό σύστημα όπως το ξέρουμε σήμερα και να μεταφέρουμε πολλές, διαφορετικές εξουσίες των υπουργείων σε θεσμούς που να λογοδοτούν απ’ ευθείας στον Έλληνα; Αν ναι, τότε δεν έχω άλλη επιλογή διότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατεβεί αυτόνομο. Αν όχι, μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος τόσο απέναντι στην ηγεσία πριν επιλέξει όσο και απέναντι στους ψηφοφόρους πριν πάνε στην κάλπη για να μη μου λέει μετά το κόμμα “αφού εκλέχτηκες μαζί μας πρέπει να μη μιλάς και να κάνεις αυτό που σου λέμε”».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.