ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μπουτάρης για δήμαρχος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Μπουτάρης για δήμαρχος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

14:04 - 24 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αφορμή για εξελίξεις και πρωτοβουλίες φαίνεται πως έδωσε η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη την προηγούμενη εβδομάδα.

Πέραν του ότι ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη βρήκαν ευκαιρία να ανοίξουν μέτωπο κατά της «ακροδεξιάς απειλής», στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά την επιτάχυνση κάποιων διακδικασιών εν όψει δημοτικών εκλογών.

 

Με δεδομένο ότι υποψήφιος της Αριστεράς με ελπίδες εκλογής στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει, και εφόσον είναι γνωστό ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιτύχει τους στόχους της, η στήριξη της υποψηφιότητας Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ήδη βέβαιη. Εκτιμάται δε ότι η συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη όπου θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός, θα είναι ένα από τα τελευταία βήματα προς την συμφωνία

 

Οι υποψίες είχαν πυκνώσει από την στιγμή που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέπλευσε με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων, φιλοξενώντας μάλιστα τον δήμαρχο της πρωτεπυουσας της πΓΔΜ την Πρωτοχρονιά, όμως πλέον η συνεργασία φαίνεται πως είναι κλεισμένη.

 

Ειδικώς αφότου και ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης έσπευσε να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, κατά κάποιους το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:55 - 25 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.