ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πήγε πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετανάστης στην Γερμανία;

Πήγε πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετανάστης στην Γερμανία; Κύριο

13:24 - 25 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ήταν ένας από τους βουλευτές της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ που με την προσωπική του στάση αποδείκνυε ότι πίστευε σε κάποια πράγματα.

 Κάποιες στιγμές βέβαια ξέφυγε, όπως όταν αποκάλεσε «κουτσό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2012, για να ζητήσει λίγο αργότερα συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν και ότι αυτή είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στην επαρχία. 

 

Ο Γιάννης Σταθάς, βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 ως το 2015 είχε αρνηθεί την χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου, όπως και δεν είχε δεχθεί να έχει προσωπική φρουρά, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα.

Ο βουλευτής (στην φωτογραφία στο κέντρο), ο οποίος ήταν εργαζόμενος στην Αλουμίνιον της Ελλάδος προσέφερε κάθε μήνα το μισθό του από τον ιδιωτικό τομέα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα", ενώ την βουλευτικής του αποζημίωση την διέθεσε στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» και στο κόμμα.

 

Μετά την διάσπαση του 2015 ακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ΛΑΕ.

Σήμερα μια φωτογραφία του σε εργοστάσιο στην Γερμανία και μία ανάρτηση συντρόφισσάς του στο twitter πυροδότησε την φημολογία ότι έχει μεταναστεύσει στο Βερολίνο και εργάζεται εκεί. 

 

Το μέλος της ΛΑΕ («Μ.Α.») ανέφερε στην σχετική ανάρτηση:


«Ο σύντροφος μας ο Γιάννης Σταθάς βιομηχανικός εργάτης, μετανάστης στο Βερολίνο, για να τα βγάλει περα ...που να παρατήσουν άλλοι υπουργεία, μισθούς κ βουλευτικές καρέκλες για να βγουν στο μεροκάματο; Θέλει να χεις ψυχή κ την λέξη αξιοπρέπεια να τη γράφεις με τη ζωή σου...».

 

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν συμβαίνει αυτό. Μιλώντας στο protothema.gr είπε:«Δεν έχω φύγει μετανάστης στη Γερμανία, απλώς γύρισα στο εργοστάσιο όπου εργαζόμουν πριν γίνω βουλευτής. Είχα πάει μία επίσκεψη σε συναδέλφους στη Γερμανία, από εκεί είναι η φωτογραφία!»

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 26 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.