ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ως ευ παρέστητε αλλά γιατί παρέστητε κυρία Μογκερίνι;

Ως ευ παρέστητε αλλά γιατί παρέστητε κυρία Μογκερίνι; Κύριο

12:23 - 18 Ιουν 2018
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Οι επί χρόνια ενασχολούμενοι με τα ευρωπαϊκά θέματα γνωρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, τα Σκόπια δεν αποτελούν χώρα-μέλος της ΕΕ και δεν βρίσκονται καν σε καμία προενταξιακή διαδικασία.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι η κυρία Φεντερίκα Μογκερίνι, είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν και έχει τον βαρύγδουπο τίτλο της Υπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική ενώ, ο Επίτροπος Χάν είναι αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ.

Και οι δύο, ωστόσο, παραβρέθηκαν στην φιέστα της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες, για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό προς την Ελλάδα κρατίδιο, πνιγμένοι στα χαμόγελα και καταχειροκροτούντες.

Εκδήλωσαν δε την χαρά τους, με μηνύματα στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μην κρύβοντας την ικανοποίηση τους για το γεγονός που το χαρακτήρισαν, μάλιστα, και ιστορικό.

Θεσμικά, ωστόσο, όπως άπαντες οι ενασχολούμενοι με τα ευρωπαϊκά θέματα γνωρίζουν, οι δύο Επίτροποι της ΕΕ «δεν είχαν καμία δουλειά» να παρευρεθούν στην τελετή της υπογραφής μιας συμφωνίας, μεταξύ ενός πρωθυπουργού μιας χώρας-μέλους της ΕΕ και του πρωθυπουργού μιας άλλης που, ακόμη, κοιτάζει τον «παράδεισο» της ΕΕ με το…κυάλι.

Εκτός κι’ αν, λειτουργώντας εξωθεσμικά, θέλησαν, με την παρουσία τους, να προκαταβάλλουν τα μελλούμενα και την είσοδο των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όλα είναι πιθανά…

Nίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 18 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.