ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μακρόν τα “σκοτώνει‘‘ νωρίς… (video)

Ο Μακρόν τα “σκοτώνει‘‘ νωρίς… (video) Κύριο

01:44 - 19 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο Μον Βαλεριάν, έξω από το Παρίσι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν παρέστη την Δευτέρα στους εορτασμούς για την 78η επέτειο από το διάγγελμα του στρατηγού Ντε Γκολ, με το οποίο κηρύχθηκε η έναρξη της γαλλικής αντίστασης.

 

 

Καθώς χαιρετούσε τους παρευρισκόμενους μαθητές, ένας από αυτούς, εμφορούμενος από τις φθηνές επαναστατικές ιδέες και συνήθειες, αρχισε να σιγοτραγουδάει την Διεθνή. Όταν βρέθηκε κοντά του ο Πρόεδρος του είπε: «Είσαι καλά, Μανιού;» (είναι το χαϊδευτικό του Εμανουέλ).

 

Ο κ. Μακρόν δεν το ανέχθηκε. Με αυστηρότητα και οργισμένο ύφος έκοψε τον αέρα του νεαρού «επαναστάτη»: «Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι!».  «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε», είπε ο νεαρός, με κομμένα τα φτερά.  

Αυτό δεν αρκούσε. 

 

«Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και θα με αποκαλείς “Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας” ή “Κύριε”. Εντάξει;», συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια.

 

Και συνέχισε: 

 

«Πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις την επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ίσως να ισχύει αυτό που λένε: αυτά πρέπει να τα «σκοτώνεις« νωρίς. 

 

Και όσοι εδώ αποκαλούν προέδρους και πρωθυπουργούς με το μικρό τους και στον ενικό, καλύτερα ας το ξανασκεφτούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 19 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.