ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Διαχωρισμός» κράτους - εκκλησίας; Δύσκολο, πολύ δύσκολο…

«Διαχωρισμός» κράτους - εκκλησίας; Δύσκολο, πολύ δύσκολο… Κύριο

06:10 - 25 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Θέμα «διαχωρισμού» κράτους - εξουσίας, ετοιμάζεται λέει να ανοίξει η κυβέρνηση, εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης που θέλει να ξεκινήσει. Είναι όμως έτσι;

 

Είναι σε θέση και διάθεση να προχωρήσει σε διαχωρισμό; Μάλλον όχι…

 

Αφενός, είναι γνωστές οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

 

Αφετέρου είναι γνωστές και οι σχέσεις του Ιερώνυμου με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ως γνωστόν είχε δηλώσει ότι αν του το ζητούσε ο αρχιεπίσκοπος θα ήταν πρόθυμος να ανατρέψει την κυβέρνηση. 

 

Τι πρόκειται να συμβεί; 

 

Αν προσέξει κανείς την φρασεολογία των κυβερνητικών στελεχών, χρησιμοποιούν την γνωστή μεσοβέζικη έκφραση «διακριτοί ρόλοι» κράτους - Εκκλησίας και σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να ανοίξει η κυβέρνηση μέτωπο με την ιεραρχία. 

 

Κοινώς, θα πρόκειται και πάλι για ένα άνευ ουσίας τέχνασμα, με μοναδικό σκοπό  την καλλιέργεια της επίπλαστης διάκρισης «προοδευτικών» και «συντηρητικών» και κυρίως την δημιουργία προβλήματος στον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το οποίο, αν και εφόσον εκκινήσει η συζήτηση θα κληθεί να πάρει θέση. 

 

Πλην όμως, το πιθανότερο είναι για μία ακόμη φορά να γίνονται συζητήσεις εν κενώ. Είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ θα «φάει πόρτα» στο θέμα της αναθεώρησης γενικώς και πάντως, κατά τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας δείχνει να αντιμετωπίζει με ιδιαιτέρως αλαζονικό τρόπο τις αντιδράσεις που ο ίδιος ασκόπως προκαλεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.