ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρικυμία ποταμίσια

Τρικυμία ποταμίσια Κύριο

14:08 - 02 Ιουλ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ωραία, λοιπόν, ο Σταύρος έφυγε, το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε συναινετικά και τώρα, τι;

 

Είναι φανερό ότι στο Ποτάμι θα αρχίσει τώρα μία διαδικασία, η οποία θα έχει κατά βάση προσωπικά χαρακτηριστικά για το ποιος θα πάει πού και τι θα κάνει. Π.χ., ο Π. Καρκατσούλης έχει ήδη αρχίσει ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και παινεύει με κάθε ευκαιρία το ΚΙΝΑΛ, ο Λυκούδης λέει ότι χρειάζεται προοδευτική και αριστερή συμμαχία (εννοώντας ότι θα πρέπει να γίνουν καλά παιδάκια οι ΣΥΡΙΖΑίοι), ο Αμυράς λέει ούτε συζήτηση για (και με) το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ψαριανός ψάχνεται και βλέποντας και κάνοντας.

 

Το θέμα είναι τι έχει αλλάξει τώρα που έφυγαν. Και η απάντηση είναι τίποτε. Τι μας είπε για παράδειγμα ο Σταύρος την Δευτέρα σε μία από τις συνεντεύξεις που έχει αρχίσει να δίνει εν όψει… αναγέννησης του Ποταμιού;

 

Ότι

α) δεν στηρίζει κυβέρνηση από αυτήν την Βουλή (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσει ο Καμμένος)

β) ότι στην επόμενη Βουλή θα στηρίξει (ενδεχομένως), όποιον είναι πρώτος, (δηλαδή πιθανώς τον Μητσοτάκη). Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλει δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική.

 

γ) Παρά ταύτα, εξακολουθεί να γκρινιάζει ότι δεν τον ρώτησαν για το Μακεδονικό (για το οποίο έχει εντελώς αντίθετη άποψη με την ΝΔ). 

«Είναι απλούστευση το αν θα στηρίξουμε τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά», είπε ο κ. Θεοδωράκης και διευκρίνισε, ότι κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών. «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική», πρόσθεσε. 

Και επιπλέον είπε: «Δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

 

Με λίγα λόγια, αν προσπαθήσει κάποιος να καταλήξει σε συμπέρασμα, πέραν των προφανών προσωπικών διαφορών και στρατηγικών, αυτό θα είναι ότι ο Σταύρος τα έσπασε με την Φώφη για το Μακεδονικό. Με το οποίο διαφωνεί και με τον Μητσοτάκη και το οποίο δεν ξέρουμε καν αν θα έλθει στη Βουλή ετούτη για ψήφιση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.