ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αλληλεγγύη στους διερμηνείς από… ευρωβουλευτές!

Αλληλεγγύη στους διερμηνείς από… ευρωβουλευτές! Κύριο

11:00 - 03 Ιουλ 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Χάθηκε η… μπάλα σήμερα το πρωί, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, όπου επρόκειτο ο Βούλγαρος Πρόεδρος Μπορίσωφ να προβεί σε απολογισμό του έργου της απελθούσης Βουλγαρικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρησε περί τα τρία τέταρτα της ώρας, μιας και διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκονταν στην αίθουσα οι τεχνικοί του Ευρωκοινοβουλίου, για την μετάδοση ήχου και εικόνας από τα τεκταινόμενα.

Αιτία, όπως ομολόγησε αιφνιδιασμένος ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, ήταν ότι, τους τεχνικούς εμπόδισε να εισέλθουν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, ομάδα ευρωβουλευτών, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διερμηνείς, εξ’ αιτίας διοικητικών αποφάσεων.

Αυτή είναι μία διαμάχη, μεταξύ των διερμηνέων και των διοικητικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ο πρόεδρος Ταγιάνι, κατηγορώντας τους ευρωβουλευτές πως λειτούργησαν ως συνδικαλιστές.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έχει ξαναγίνει και γι’ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί στα ιστορικά ντοκουμέντα του Ευρωκοινοβουλίου.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.