ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς μας

Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς μας Κύριο

06:30 - 12 Ιουλ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την γνωστή τακτική της μικροκομματικής εκμετάλλευσης επιστρατεύει η κυβέρνηση στο θέμα των δύο κρατουμένων ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές και αυτό μόνο αισιοδοξία δεν δικαιολογεί.

 

Τις τελευταίες ημέρες, εξαπολύθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στην τελετή ορκωμοσίας του Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο για εθνική μειοδοσία δεν την κατηγόρησαν.

 

Παράλληλα, άρχισε να διακινείται η δήθεν πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή είναι θυμωμένος δεν θα καταδεχόταν να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

 

Επειτα όμως διαμήνυσε ο Ερντογάν ότι δεν του άρεσε και πολύ ότι κανένας εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν παρέστη στην τελετή της ορκωμοσίας του.

 

Και έτσι, η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, με την ελληνική κυβέρνηση όμως να σηκώνει υπερβολικά πολύ το θέμα και να λέει ότι  αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά της στην Σύνοδο αυτή.

 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί βεβαίως να υποβαθμίσει το γεγονός ότι στις Βρυξέλλες παράγεται το πρώτο και καθοριστικής σημασίας αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρσεπών, που είναι η επίσημη πρόσκληση που θα δεχθεί η Ελλάδα να απευθυνθεί προς την πΔΓΜ για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

 

Και παράλληλα, δείχνει να παραγνωρίζει κάτι πολύ σημαντικό: ότι με δεδομένες τις αντιευρωπαϊκές διαθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να κλονιστεί πολύ σοβαρά η συνοχή της Συμμαχίας και να μην έχει κανείς διάθεση ή χρόνο για να ασχοληθεί με αυτά που νομίζει και επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.