ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Ιερές ζυμώσεις» στο Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου ενόψει εκλογής ΔΣ

«Ιερές ζυμώσεις» στο Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου ενόψει εκλογής ΔΣ Κύριο

10:28 - 18 Ιουλ 2018
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Επί του πρακτέου θα κριθεί μια εμβληματική αποκατάσταση κανονικότητας σε ένα από τα πιο ονομαστά εκκλησιαστικά ιδρύματα, αυτό της Τήνου. Η ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή με την ενεργή πρωτοβουλία Κυκλαδιτών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και είχε και τις «ευλογίες» του Πρωθυπουργού συνάντησε την αποδοχή της κοινωνίας της Τήνου και του Δήμου.

Ενόψει επιλογής, όμως, εκλεκτόρων για την ανάδειξη του ΔΣ στο  Ίδρυμα την Κυριακή πολλά ακούγονται στο Ιερό νησί. Προφανώς είναι σε εξέλιξη προσπάθεια του «Ancien Régime» (Παλαιού Καθεστώτος) να έχει ισχυρό λόγο στο νέο ΔΣ και ατύπως να αναιρέσει τη de jure αποκατάσταση της παράδοσης που υπήρχε πριν το Απριλιανό πραξικόπημα.

Σημειώνεται σύμφωνα με τη ρύθμιση το ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου επέστρεψε στο καθεστώς διοίκησης που είχε πριν τη χούντα, με τον πρώτο ρόλο να έχουν λαϊκοί. Ουσιαστικά μπήκε με τη ρύθμιση τέλος στη δυνατότητα του τοπικού μητροπολίτη να έχει τον πρώτο λόγο στην πορεία του Ιδρύματος στην οικονομική και γενικότερη πολιτική του με επαναφορά των αρχικών στοχεύσεων του καταστατικού, κάτι που πληροφορίες λένε ότι είχε και τη σιωπηρή έγκριση της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το νησί, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος τον είχε ευχαριστήσει δημόσια για τη ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας «Εσείς, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης της χώρας, κάνατε πράξη το παντηνιακό αίτημά μας, αλλάζοντας το ρου της τοπικής μας ιστορίας. Ανταποκρινόμενος για μια ακόμη φορά στο αίσθημα των Τηνίων πολιτών σας ευγνωμονoύμε» είχε δηλώσει ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 18 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.