ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σταύρος διάλεξε (λάθος) στρατόπεδο και μένει μόνος…

Ο Σταύρος διάλεξε (λάθος) στρατόπεδο και μένει μόνος… Κύριο

00:01 - 31 Ιουλ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εδώ και μία εβδομάδα η χώρα ολόκληρη παρακολουθεί μία παράλυτη κυβέρνηση να εμπαίζει, να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προκύπτουν από τον συνταγματικό της ρόλο και εν τέλει στο έργο το οποίο της έχει ανατεθεί από τους πολίτες.

 

 

Η παρωδία όσο εξελισσόταν μία μεγάλη τραγωδία, είχε πολλές πράξεις, με αποκορύφωμα την θλιβερή εκείνη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας, όπου όπως αποδείχθηκε όλοι ήξεραν τι συνέβαινε και όλοι έκαναν πως δεν ήξεραν. Εν συνεχεία ήλθε η δήθεν ανάληψη ευθύνης από τον Τσίπρα και εν τέλει (ή μάλλον μέχρι στιγμής…) η επίσκεψη αστραπή του Πρωθυπουργού στα καμένα σχεδόν εν κρυπτώ και έπειτα από την κατακραυγή, πρωί πρωί την Δευτέρα, μία εβδομάδα αργότερα. 

 

Υπό τις συνθήκες αυτές, εντύπωση προκαλεί μεταξύ των άλλων, η ανοχή που επιλέγουν να επιδείξουν κάποια πολιτικά πρόσωπα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν μη τι άλλο ως εκ της θέσεώς του, φέρει την ευθύνη για το μπάχαλο. 

 

Μεταξύ των… «επιεικών» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε την συγκεκριμένη Δευτέρα για να γράψει ένα σχετικά μακροσκελές άρθρο, με το οποίο «βγάζει λάδι» τον Τσίπρα. Καταλογίζει ευθύνες μόνον σε υπηρεσιακούς, υπουργούς και άλλους, όχι όμως στον Πρωθυπουργό. 

«Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν», γράφει ο Θεοδωράκης, λίγο πολύ στο πνεύμα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που διακινούν «πληροφορίες» περί ανασχηματσμών, νέου ξεκινήματος της κυβέρνησης, πρωτοβουλιών του Τσίπρα κλπ.

Η στάση αυτή του Θεοδωράκη έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό του Ποταμιού (ή τέλος πάντως σε ό,τι έχει απομείνει από αυτό). 

Τόσο με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν αποστάσεις. Μεταξύ αυτών και ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του Θεοδωράκη, πρώην στέλεχος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κωνσταντινίδης. 

 

Όπως έγραψε στο facebook: «Η επιλεκτική κριτική του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που αφήνει έξω από τις ευθύνες του τον Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι, εστιάζοντας σε όλους τους υπόλοιπους αλλά όχι στον ίδιο, καλώντας τον μάλιστα με συβουλευτική διάθεση να τους αλλάξει, μου φαίνεται αδιανόητη. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι υπήρχε μία ιδιαιτερότητα στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν αποδεκτό, μετά ακολούθησε η άνευ όρων επικρότηση της συμφωνίας των Πρεσπών που ήταν μάλλον προβληματική, αλλά το τελευταίο ξεπερνάνει τα όρια. Πρόκειται εν τέλει για καθαρό αβαντάρισμα του Τσίπρα προσωπικά. Θα παραμείνω πολιτικά κοντά στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις που πιστεύουν αδιαπραγμάτευτα ότι στρατηγικός στόχος είναι η άμεση απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης».

Κάτι μας λέει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι…

Τελευταία τροποποίηση στις 20:32 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.