ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν η Ρίκα συνάντησε τον Τραμπ

Όταν η Ρίκα συνάντησε τον Τραμπ Κύριο

15:27 - 07 Αυγ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η θλίψη για τον θάνατο της Ρίκας Βαγιάννη είναι μεγάλη, για τον γιο της τον Οδυσσέα, για τους συγγενείς, τους φίλους της, όσους την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της, όσους διάβαζαν τα εμπνευσμένα και καυστικά κείμενά της. Όσους είχαν την χαρά να κάνουν παρέα μαζί της, έστω και για λίγο. Το χιούμορ της όμως θα κάνει όλους να την θυμούνται πάντα με ένα χαμόγελο.

 

Η καριέρα της ήταν πολυδιάστατη και αυτό (μαζί με την βαριά οικογενειακή δημοσιογραφική παράδοση της οικογένειας Ζούλα, όπως ήταν το πατρικό της επώνυμο και του Γιάννη Διακογιάνη, ο οποίος ήταν ο θετός της πατέρας), την έκανε να ξεχωρίζει στην δημοσιογραφία.

 

Σε μία από τις συνεντεύξεις της πριν από 10 χρόνια στην LIFO, είχε περιγράψει πώς συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ, σε χρόνο… ανύποπτο.

 

«Δουλεύοντας στα περιοδικά αναγκαστικά εξελίχθηκα κι έφτασα να γίνω στα 28 μου διευθύντρια στο Cosmopolitan. Ήταν πολύ αστείο γιατί είχα μια καλή δουλειά, πήγαινα σε συσκέψεις, έκανα όλο αυτό το σετ με επαγγελματικά ταξίδια, λιμουζίνες, Plaza, χαιρετούρες με τον Tramp - τον θυμάμαι να κυκλοφορεί με την μπανάνα πορτοφόλι στη μέση και πορτοκαλί μαλλί βαμμένο με σαμπουάν απ' το σούπερ-μάρκετ. Και μετά να γυρίζω στην Ελλάδα και να πρέπει να κάνω γύρισμα. Έκανα την υπηρέτρια, τρίτο ρολάκι σε μια βιντεοταινία γυρισμένη στα αρπαχτά. Ήταν σουρεαλιστικό».

 

Σε ό,τι αφορά δε την καριέρα της στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση, η Ρίκα είχε βγάλει τον καλύτερο εαυτό της σε εκείνη την συνέντευξη: «Δεν μου βγήκε καθόλου αυτό το χαρτί, της υποκριτικής. Αργότερα βέβαια ανακάλυψα ότι υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος: Δεν είχα καθόλου ταλέντο!».

 

Είναι αυτός ο μοναδικός αυτοσαρκασμός, μαζί με όλα τα άλλα, που θα κάνει την Ρίκα αξέχαστη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.