ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κλείνει η Εθνική οδός λόγω Χαλυβουργικής

Κλείνει η Εθνική οδός λόγω Χαλυβουργικής Κύριο

13:57 - 25 Σεπ 2018
Ανέστης Ντόκας

Γράφει ο Ανέστης Ντόκας

Σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού μπροστά από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα έχουν αποφασίσει γι αύριο οι 170 εργαζόμενοι της εταιρίας μετά την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής (21/9) της εταιρίας προς τους εργαζόμενους, ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (τρεις ημέρες την εβδομάδα) μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  διοίκηση της Χαλυβουργικής αναμένει την απάντηση των πιστωτών στο business plan που έχει καταθέσει, προσδοκώντας σε μερικό κούρεμα των χρεών της.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο στην Ελευσίνα έχει διακόψει από τον Μάιο του 2012 την λειτουργία του χαλυβουργείου «λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και της μειωμένης ζήτησης των προϊόντων». Αυτή τη στιγμή, η εργασία όσων έχουν απομείνει να δουλεύουν αφορά στη διαχείριση αποβλήτων τα οποία πακετάρονται και μεταφέρονται στο εξωτερικό. 

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα έλαβαν το επίδομα διαθεσιμότητας του ΟΑΕΔ αλλά, η αβεβαιότητα για το μέλλον τους έχει κορυφωθεί και, πλέον, δηλώνουν ότι η υπομονή τους εξαντλείται. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 25 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.