ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το κόμμα Λοβέρδου, η αγωνία του ΠαΣοΚ και το «παιχνίδι» του Μητσοτάκη με τη Νέα Αριστερά

Το κόμμα Λοβέρδου, η αγωνία του ΠαΣοΚ και το «παιχνίδι» του Μητσοτάκη με τη Νέα Αριστερά Κύριο

13:03 - 01 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι προφανές ότι τα περισσότερα από τα όσα εξελίσσονται στο πολιτικό σκηνικό έχουν ορίζοντα τις ευρωεκλογές και φαίνεται ότι στην πορεία προς αυτές θα προστεθούν πολλά νέα στοιχεία, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επηρεάσουν ή και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Η δημοσκοπική εικόνα δεν αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά, τουλάχιστον ως προς το ποιος θα είναι πρώτος, πιθανόν και με μεγάλη διαφορά. Θα έχει ωστόσο τη σημασία του το ποσοστό της ΝΔ, το αν αυτό θα διαφέρει και σε ποιο βαθμό από εκείνο των εθνικών εκλογών και, προφανώς, ποιο κόμμα θα είναι δεύτερο, τι ποσοστά θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν η Νέα Αριστερά θα κάνει μία αξιοπρεπή εμφάνιση ή θα αυτοακυρωθεί πριν την ώρα της. 

 

Εν όψει αυτών, είναι ήδη ορατά κάποια στοιχεία που πιθανώς να επιδράσουν. 

 

Το ένα είναι το κόμμα που ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι με την περιορισμένη δυναμική που εμφανίζει το ΠαΣοΚ, έστω και μία μονάδα αν του κόψει, μπορεί να είναι καθοριστική. 

 

Το άλλο είναι η τακτική που φαίνεται ότι ήδη ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον υποτιμώντας τις απώλειες προς τα δεξιά και περισσότερο ποντάροντας σε μία άλλη, πολυπαραγοντική διαδικασία. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, διαφαίνεται ότι Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων να «αβαντάρει» την Νέα Αριστερά, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι επιλέγει την Παρακευή να απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση που έχει υποβάλει ο Αλέξης Χαρίτσης και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να παρεμβαίνει στην πολιτική μέσω κοινωνικών δικτύων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.