ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «σύμφωνο» Βελόπουλου-Νατσιού και τα τελευταία αγκάθια του γάμου για τους βουλευτές της ΝΔ

Το «σύμφωνο» Βελόπουλου-Νατσιού και τα τελευταία αγκάθια του γάμου για τους βουλευτές της ΝΔ Κύριο

11:20 - 08 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποιοι κάνουν ότι το ξέχασαν, άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να θυμίσουν ότι είναι εδώ, πάντως η ουσία είναι ότι παραμένει μία κάποια εκκρεμότητα με τον γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία και αυτή είναι η ψηφοφορία στη Βουλή, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ένα από τα ερωτήματα είναι αν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία και ποιος θα τη ζητήσει. 

Η απάντηση είναι ότι το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί από τους Βελπόπουλο-Νατσιό, που είδαν φως και μπήκαν και ψαρεύουν ψηφαλάκια με αφορμή το θέμα και το επόμενο θέμα, με δύο σκέλη, είναι τι θα κάνει η ΝΔ. 

 

Το ένα σκέλος έχει να κάνει με τον Αντώνη Σαμαρά και το αν θα περιοριστεί στην αρνητική του ψήφο ή θα διατυμπανίσει την αντίθεσή του και με παρέμβαση στην ολομέλεια και το άλλο, αν οι διαφωνούντες βουλευτές θα περιοριστούν και αυτοί στην εκδήλωση της διαφωνίας τους, με όποιον τρόπο, ή θα θελήσουν να μιλήσουν και από βήματος. 

 

Ως προς το πρώτο σκέλος, η αίσθηση που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η πολεμική στάση Σαμαρά έχει λειτουργήσει σε κάποιες περιπτώσεις και αντισυσπειρωτικά, καθώς πολλοί από τους βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο δεν θέλουν να ταυτιστούν πολιτικά με τον πρώην πρωθυπουργό, με ευρύτερη έννοια. 

Ως προς το δεύτερο, γεγονός είναι ότι καταβάλλεται μία παρασκηνιακή προσπάθεια ώστε οι βουλευτές να κάνουν ό,τι θέλουν στην ψηφοφορία, αλλά «να μην το κάνουν και θέμα» με ομιλίες και παρεμβάσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.