ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το καψόνι της κυβέρνησης στον Κασσελάκη και η πιθανή αλλαγή του νόμου για τις εταιρείες των πολιτικών αρχηγών

Το καψόνι της κυβέρνησης στον Κασσελάκη και η πιθανή αλλαγή του νόμου για τις εταιρείες των πολιτικών αρχηγών Κύριο

08:17 - 19 Μαρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αυτό που συμβαίνει με τον Στέφανο Κασσελάκη και τις εταιρείες του στο εξωτερικό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του κάνει κάτι σαν καψόνι (αφού, καλή ώρα, πήγε και φαντάρος) και το διασκεδάζει και, δεύτερον, καταδεικνύεται πόσο αστείος και προσχηματικός ήταν εκείνος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο τώρα στριμώχνεται ο σημερινός αρχηγός του.

Πάντως, είτε επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει«, είτε επειδή πρόκειται για ένα είδος αστειότητας, είτε επειδή όλοι ξέρουν ότι όλη αυτή η ιστορία, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, έχει πολλά στοιχεία παραδοξότητας, φαίνεται ότι έχει βάση μία φημολογία που αρχίζει να διακινείται. 

 

Σύμφωνα με αυτή, και εν αναμονή των όσων θα δηλώσει και στο πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση σκέφτεται να ορθολογικοποιήσει κάπως (και όσο γίνεται) τον νόμο που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν εταιρείες στο εξωτερικό ή να συμμετέχουν σε τέτοιες. 

 

Το ενδιαφέρον βέβαια θα είναι η κατεύθυνση και το περιεχόμενο της αλλαγής και αν αυτή θα είναι ρεαλιστική ή αν απλώς θα τροποποιήσει τα προσχήματα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.