ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος... κερδίζει περισσότερα με την πρόταση μομφής;

Ποιος... κερδίζει περισσότερα με την πρόταση μομφής; Κύριο

15:34 - 25 Μαρ 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βλέπει για πρώτη φορά σημάδια... αποσυσπείρωσης στις δημοσκοπήσεις, η πρόταση μομφής για τα Τέμπη δεν είναι βέβαιο πως θα την πλήξει περαιτέρω.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν, όμως, πως οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των Τεμπών είναι τέτοιες που δεν μπορούν να αφήσουν απαθή την αντιπολίτευση.

Το κάλεσμα έγινε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ανταποκρίθηκαν. Πέραν από την ουσία της υπόθεσης των Τεμπών, υπάρχει βέβαια και το πολιτικό κομμάτι. Ποιον "συμφέρει" περισσότερο η πρόταση μομφής;

Για τη ΝΔ μπορεί κανείς να υποθέσει πως η πρόταση μομφής θα τη φέρει μεν σε δύσκολη θέση και ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να μιλήσει για ένα θέμα που ομολογουμένως... δεν του αρέσει.

Σχέδον δύο μήνες πριν από τις εκλογές, ωστόσο, η πρόταση μομφής θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για τη ΝΔ στο κομμάτι της συσπείρωσης.

Για την αντιπολίτευση από την άλλη μεριά η κίνηση αυτή έμοιαζε με μονόδρομο. Δεν είναι ότι υπάρχει και κάποιο κόμμα που παρουσιάζει δυναμική και κινδυνεύει να τη χάσει.

Ιδιαίτερα δε το ΠΑΣΟΚ, που "πρόλαβε" τον ΣΥΡΙΖΑ και πήρε αυτό την πρωτοβουλία, του δίνει ένα... προφίλ δεύτερου κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άλλωστε δεν είναι καν στη Βουλή, οπότε και εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να έχει περισσότερη προβολή.

Το να κονταροχτυπιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ στο όριο του 12% δεν το λες και επιτυχία. Οπότε αξίζει το ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης, την ώρα μάλιστα που και οι πολίτες δείχνουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την υπόθεση των Τεμπών και ζητούν απαντήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:24 - 26 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.