ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα του Ψωμιάδη σε όλο της το μεγαλείο ( που βασίλεμα δεν έχει )

17:10 - 04 Ιουν 2007 | Από θέσεως...
Τώρα που μπήκαμε σχεδόν επίσημα και πάντως αποφασιστικά στην προεκλογική περίοδο, το τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και το τι έχουν να ακούσουν τα αυτάκιά μας θα ξεπεράσει κάθε δημιουργική φαντασία. Η αρχή έγινε ήδη στη Θεσσαλονίκη από τον μέγα και τρανό πολιτικό διασκεδαστή, ταυτόχρονα όμως και ντροπή της πολιτικής σκηνής που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το τι είπε ο … «στόμας»  του δεν περιγράφεταιγια να υμνήσει τον κ. Καραμανλή, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε μία χώρα όπου γίνονται τα πιο παλαβά πράγματα και όπου η λογική είναι είδος σε ανεπάρκεια, φαίνεται ότι υπάρχει και θέση για τον κ. Ψωμιάδη. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργόςέτσι δείχνει να νομίζει αφού ανέχθηκε το παραλήρημά του, σχεδόν ικανοποιημένος.

Πρέπει να παραδεχθούμε λοιπόν ότι η ύπαρξη και οι επιδόσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης ταιριάζουν με πολλά που συμβαίνον στη χώρα της «φαιδρής πορτοκαλιάς». Γιατί σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα μητροπολίτης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης θα οργάνωνε «αγρύπνια» με συμμετοχή πολιτικών από το κυβερνών κόμμα, για να βοηθήσει ο Θεός και η Παναγιά να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως …Μακεδονία. Δεν έχει βέβαια καμία σημασία ότι ποτέ δεν υπήρξε απαίτησητης πγδΜ να μπει στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία. Να μπει θέλει –και το ίδιο επιθυμούν οι ΗΠΑ- και μετά θα επιβάλει το όνομα Μακεδονία, όπως άλλωστε και έχει επιβληθεί διεθνώς.

Αυτό το ήξερε η κυβέρνηση και ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν τεχνητός, όπως αποδείχθηκε και από την δήλωση του προέδρου της χώρας κ, Τσερβενκόφσκι στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ωστόσο, ο γεγονός και μόνο ότι οργανώθηκε «αγρύπνια» είναι καταπληκτικό και δεν μένει παρά να περιμένουμε δοξολογία όπου θα ψαλεί, πάλι με τη συμμετοχή κυβερνητικών βουλευτών τύπου Γιάννη Ιωαννίδη,το «Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια», όταν τα Σκόπια γίνουν μέλος της Ατλαντικής Σμμαχίας. Ούτε στο Ιράν δεν γίνονται αυτά…

Το φαινόμενο όμως «Ψωμιάδης» ταιριάζει απόλυτα και με την εισβολή της αστυνομίας, με εντολή εισαγγελέα, σε έκθεση –όπου η είσοδος επιτρεπόταν με εισιτήριο και μόνο για ενήλικες- για να κατάσχει βίντεο επειδή υπήρχε καταγγελία ότι προσέβαλε εθνικό σύμβολο, τον εθνικό ύμνο.Συνέλαβαν μάλιστα τον διευθυντή της έκθεσης, ο οποίος πέρασε σήμερα αυτόφωρο ενώ αναζητείται η δημιουργός του βίντεο που λείπει στη Γερμανία. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα του Ψωμιάδη παρεμβαίνει εισαγγελέας και αξιώνουν διάφοροι την αποκαθήλωση ή καταστροφή μίας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αλλωστε στην ίδια Ελλάδα έχουν καεί βιβλία από φανατικούς της εκκλησίας. Όπως ακριβώς στο Ιράν, δηλαδή.

Το καταπληκτικότερο όμωςείναι το πρώτο θέμα της «Καθημερινής» του περασμένου Σαββάτου. Ο τίτλος ήταν ««Προεκλογικά» θέματα στις πανελλαδικές» και το περιεχόμενο άφηνε να εννοηθεί πέρα από κάθε αμφιβολία –υπήρχε και σχετικό άρθρο στην πρώτη σελίδα- ότι μπήκαν πολύ εύκολα θέματα φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε να μην γράψουν πολλοί κάτω από 10 λόγων…προεκλογικής περιόδου. Να μπουν δηλαδή περισσότεροι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της περιφέρειας γα να είναι ικανοποιημένοι περισσότεροι γονείς και κυρίως οι τοπικές κοινωνίες που περιμένουν να νοικιάσουν δωμάτια, να γεμίσουν καφετέριες και να πουλήσουν σουβλάκια στους φωστήρες που τυπικά θα λέγονται φοιτητές και σπουδαστές.

Πρόκειται δηλαδή για μεθόδευση πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά. Μεθόδευση που αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την παιδεία, που ακυρώνει κάθε ισχυρισμό περί αναβάθμισης, μεταρρύθμισης και ισότιμης αντιμετώπισης , αφού του χρόνου, που δεν θα είναι έτος εκλογών, τα θέματα θα γίνουν πάλι δυσκολότερα. Η νοοτροπία αυτή δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχει έλεος και μέλλον στην Ελλάδα του Ψωμιάδη. Και φυσικά αυτά δεν γίνονταιστο Ιράν! ΄Αλλωστε στο Ιράν κανείς νομάρχης δεν θα έλεγε ότι ο Πρωθυπουργός, αφού τρέλανε τους νεοζηλανδούς, τους αυστραλούς,και τους βιετναμέζους, πήγενα ξανατρελλάνει τους θεσσαλονικείς, κανείς νομάρχης δεν θα αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «πολιτικό έρωτα όλων των ελλήνων», ούτε «αστέρι του βορά» και βεβαίως, κανείς νομάρχης δεν θα έλεγε για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τον «ξεχάσει ο θυρωρός της ιστορίας».

Κατά τα άλλα, η Ελλάδα του Ψωμιάδη βρίσκεται στην Ευρώπη και αυτή η κυβέρνηση πασχίζει να την …επανιδρύσει!

Αγγελος Στάγκος

[email protected]

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.