ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καύσωνας προκαλεί σκέψεις και απαγορεύει σχόλια

16:58 - 26 Ιουν 2007 | Από θέσεως...
Αυτός, μάλιστα. Είναι καύσωνας. Εχει υψηλές θερμοκρασίες και διάρκεια, οπότε δικαιολογεί το όνομά του. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ανίδεους, αγράμματους και επιπόλαιους των καναλιών, που αναφέρονται σε …καύσωνα, κάθε φορά που η θερμοκρασία φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Όπως οι άλλοι, του αθλητικού ρεπορτάζ που σχετικά πρόσφατα ανακάλυψαν την «αποθέωση» και από τότε με κάθε χλιαρό ή λίγο πιο ζωηρό χειροκρότημα, δώστου και οι φίλαθλοι «αποθέωσαν» τον τάδε ή ο δείνα «αποθεώθηκε» από τους φιλάθλους. Το δε χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτοί οι απερίγραπτοι γλωσσοπλάστες δημιουργούν «σχολή» λόγω της δύναμης του μέσου στο οποίο εργάζονται και φυσικά, της αδυναμίας της ελληνικής στοιχειώδους και μέσης παιδείας. Όχι ότι η ανώτατη είναι καλύτερη, αλλά τώρα αναφερόμαστε στη στοιχειώδη και τη μέση.

Ξαναγυρίζοντας όμως στον καύσωνα, δεν έχουμε να πούμε και πολλά πέρα από τα γνωστά και τετριμμένα. Ότι το ανθρώπινο γένος έχει διαλύσει, όπως φαίνεται, το περιβάλλον, αλλά με τίποτα δεν λέει να βάλει φραγμό στην καταστροφή, λόγω οικονομικού και πολιτικού κόστους. Ετσι, αλίμονο στις επόμενες γενιές που θα φάνε το πακέτο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Μία διέξοδος θα ήταν ο σχολιασμός των διώξεων που άσκησε για τα ομόλογα ο εισαγγελέας κ. Κολιοκώστας. Επειδή όμως οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν σχολιάζονται γενικώς, αφού υποτίθεται ότι είναι τυφλή, αφήνουμε το γεγονός στην καλόπιστη κρίση του καθενός…Στην καλόπιστη όμως!

Aλλο θέμα για σχολιασμό θα μπορούσε να ήταν η συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Ερντογάν χθες στην Κωνσταντινούπολη. Που αναλώθηκε σε ευχές και αλληλοστηρίξεις-και ο μεν τούρκος πρωθυπουργός μπορεί να στηρίξει τον δικό μας στις εκλογές, λόγω μειονότητας, ο κ. Καραμανλής μόνο φιλάκια μπορεί να προσφέρει για στήριξη- , αλλά κουβέντα περί Πατριαρχείου, παρά τις ικεσίες του κ. Βαρθολομαίου. Σου λέει ο κ. Καραμανλής, ας μην στριμώξουμε τον κ. Ερντογάν και στείλει και κάνει και άλλες δηλώσεις περί Αιγαίου…Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάπως ουσιαστικότερη ήταν η συνάντηση Καρμανλή-Πούτιν, αφού μίλησαν και για νέο αγωγό φυσικού αερίου, με κατάληξη στην Ιταλία.

Τέλος, σχολιασμό σηκώνει και αυτή η φιλολογία περί αλλαγής του δόγματος του κ. Μπλερ, από τον Αγγλικανισμό στον Καθολικισμό. Που αν είναι αλήθεια, σημαίνει ότι η θρησκεία απασχολούσε πάντα τον τέως πρωθυπουργό της Βρετανίας και ίσως εξηγεί την ταύτισή του με τον κ. Μπους και τις περιπέτειες στις οποίες έβαλε τον κόσμο και την Ευρώπη. Ισως σε αυτό να οφείλεται στο ότι είναι γιος παπά, όπως και ο κ. Μπράουν που τον διαδέχεται και ίσως επίσης εξηγεί γιατί οι θρησκόληπτοι αφοί Κατσίνσκι της Πολωνίας είναι τα πουλαίν των αγγλοσαξόνων. Ο Θεός πάντως να μας φυλάει από τους απανταχού θρησκόληπτους.

Κατά τα άλλα, πολύ ζέστη.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.