ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Θεσσαλονίκη θα αποκαλυφθούν οι προτεραιότητες του κ. Καραμανλή

00:01 - 06 Σεπ 2008 | Από θέσεως...
Ο κ. Καραμανλής μας διέψευσε. Δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη για 24 ώρες, όπως έλεγαν οι πληροφορίες όλη την εβδομάδα, αλλά για 48, ίσως και για περισσότερες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι νοιώθει, για κάποιο περίεργο λόγο, πιο άνετα. Δεν έχει τέτοιο λόγο, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι πονοκέφαλοί του ως πρωθυπουργού, καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέες πληροφορίες για τις επιδόσεις του κ. Βουλγαράκη στις επιδείξεις κυνισμού, ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζονται τα στελέχη που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, είτε προς την κατεύθυνση της κριτικής, είτε προς την κατεύθυνση αναζήτησης διεξόδου.

Αλλάζοντας τα σχέδιά του σχετικά με την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, το πιθανότεροείναι ότι αποφάσισε να αντιδράσει επικοινωνιακά, δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται εξαφανισμένος υπό το κράτος της κατάθλιψης, στην οποία φαίνεται ότι πέφτει όποτε τα πράγματα ζορίζουν. Γι’αυτό άλλωστε έχει δίπλατον Θόδωρό του, όπως έγινε και πέρυσι στις πυρκαγιές της Ηλείας. Για να τον «ντοπάρει» όταν χρειάζεται, κάτι που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά και η κα Ζαχαρέα, η οποία κατηγόρησε τον κ. Τατούλη ότι επιδιώκει την παραίτηση του κ. Ρουσσόπουλου για να μην βρίσκεται πλάϊ στον κ. Καραμανλή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα το ερώτημα πάντως παραμένει. Πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός τον αναβρασμό στην παράταξή του και την κρίση στην κυβέρνησή του; Και τι προτίθεται να πει στις ομιλίες του στη Θεσσαλονίκη, ή απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τηκαθιερωμένη του συνέντευξη; Γιατί είναι βέβαιο ότι κάποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν επιθετικές ερωτήσεις και κάποιοι άλλοι θα δώσουν πάσες στον κ. Καραμανλή για να πει αυτά που έχει αποφασίσει να πει…Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί αν ουσιαστικά θα επιλέξει την φυγή προς τα μπρος ή το σούρσιμο.

Αρκετοί πιθανολογούν ότι το βασικό μέλημα του κ. Καραμανλή είναι η αποκατάσταση της ηρεμίας και της πειθαρχίας στην παράταξη και στην κυβέρνηση. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα σημαίνει ότι δεν ενοχλείται από όλα τα άλλα που συμβαίνουν. Ούτε από τα κατορθώματα το κ. Βουλγαράκη στη συσσώρευση πλούτου με «φοροαποφυγή» και στο real estate, ούτε με τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από τις αρμοδιότητες του κ. Ρουσσόπουλου και τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ενασχολήσεις της συζύγου του, ούτε από τα μυστήρια της Μονής Βατοπεδίου, αλλά ούτε και από τις αποτυχίες στην οικονομική πολιτική και σε άλλους τομείς. Κρίμα γιατί πολλοί νόμιζαν στη νιότη του ότι θα γινόταν άλλος…

Αγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.